Donut üretimi: Doğru aromayla mükemmel
Donutı en çok hangi haliyle seversiniz? Renkli pasta süsüyle mi? Karamel dolgusu? Yoksa sade, çikolata kaplamalı mı? Her neyse: Sevdiğiniz çeşidin tadı, olması gerektiği gibi olması için büyük fırınlar aroma kullanılır, bunlar ise patlama riski barındırır.
Patlayıcı donutlar
Endüstriyel fırınlarda bazı şeyler evinizdeki mutfaktan farklıdır. Devasa fırınlar, içinde banyo yapılabilecek hamur çanakları, ve ton biriminde günlük üretim hacmi şeklinde boyutlar ve malzemelerin kendisi. Hollanda’da büyük bir fırın, eşit kalan bir tat ve koku elde etmek için donutlarında sıvı aroma kullanıyor. Aroma dozlaması birçok nedenden dolayı zorlu bir iştir: Elbette oldukça hassas olmalıdır ve patlama riski bulunur! Çünkü çoğu aroma maddelerinin suda çözünmemesi nedeniyle alkolün içinde eritilir. Bu da buharlaştığında kolayca ateş alabilir bir hava karışımı oluşur. Bu yüzden fırında patlayıcı maddelerin kullanımıyla ilgili sıkı kurallara uyulması gerekir.
Temel veriler
- Hollandalı büyük fırında aroma maddelerinin dozlanması
- özel şart: Alkol buharı nedeniyle patlama tehlikesi
- Sigma/ 1 tipi 9 motorlu membranlı dozajlama pompası ile dozlama tesisi
- Kurulumu tamamlanan tesislerin zorunlu havalandırmaya sahip konteynerin içinde teslimatı
- arttırılmış yeniden üretilebilirlik ile hassas dozlama
İsteğe uygun konteyner
ProMinent’in isteğe uygun çözümü, son derece kolay kurulumu ve patlamaya karşı güvenilir koruması ile etkilemiştir. Bu nedenle 2010 yılından beri Sigma/ 1 tipi dokuz motorlu membranlı dozajlama pompası, zorunlu havalandırmaya sahip bir konteynerde çalışıyor. Bu, alkol buharlarının olası tutuşturma kaynağı olarak pompalara erişimini engeller ve böylece patlamaya karşı korumayı temin eder. Dozlama tesisin tamamı komple kurulu bir şekilde konteynerin içinde teslim edildiğinden dolayı, tesisteki kurulumu çok basitti. O zamanki proje yöneticisi Maximilian Franke, ayrıca boruların ve valflerin becerikli bir şekilde döşenmesi sayesinde dozlamanın yeniden üretilebilirliğinin zaten etkileyici olan ± %2’lik standart değerini %1’e yükseltebildiği için mutlu oldu. Artık oluşabilecek tek patlama, donut severlerin yaşayacağı lezzet patlamasıdır.
Güvenli ve hassas dozlama
- patlama riskine sahip alkol buharların güvenli kullanımı: Zorunlu havalandırmaya sahip konteynerlerde pompalar
- kuruluma hazır konteyner sayesinde hızlı ve rahat “tak-çalıştır” kurulumu
- hesaplı bakım
- proMinent’in bireysel tesis planlaması sayesinde arttırılmış dozlama hassasiyeti
- PROFIBUS üzerinden merkezi kumanda
Kullanılan ürünler - Donut üretimi: Doğru aromayla mükemmel
Bizimle iletişime geçebilirsiniz
Hüseyin Kahraman
Genel Müdür, ProMinent Dozaj Teknikleri Limited Şirketi
»Ekibim ve ben size her zaman yardımcı olabiliriz. Bize başvurabilirsiniz.«
İstek gönder
Formu kapat