Arama önerileri

Viktor & Sigrid Dulger Vakfı Çevre Ödülü

Heidelberg'li ekotoksikolog Dr. Lisa Gölz geçtiğimiz günlerde Viktor ve Sigrid Dulger Vakfı tarafından verilen Çevre Ödülünü aldı. 10.000 Euro değerindeki ödül, kimyasalların balıkların hormon sistemi, özellikle de tiroid bezi üzerindeki etkilerini ele alan Heidelberg Üniversitesi'ndeki öncü doktora tezine verildi.

Ödül açıklamasına göre tez, biyotıp alanındaki yeni bulguların yanı sıra, hayvan refahı ve çevrenin korunmasının yanı sıra genel olarak kimyasalların kullanımına da önemli katkılarda bulunuyor. Ödül, üniversitenin çevre bilimleri araştırma merkezi olan Heidelberg Çevre Merkezi (HCE) tarafından verildi.

Viktor & Sigrid Dulger Vakfı: Bilimin desteklenmesi

Merhum şirket kurucusu ve onursal senatör Prof. Viktor Dulger'in ruhuna uygun olarak, gençler doğa bilimlerindeki üstün çalışmaları ve başarıları için onurlandırılmaktadır. Viktor & Sigrid Dulger Vakfı her yıl, Heidelberg Üniversitesi'nin çevre araştırmaları alanındaki seçkin tezleri, tezleri veya habilitasyonları onurlandırdığı bir çevre ödülü vermektedir.

Vakıf hakkında daha fazla bilgi

Fotoğraf: Dr. Lisa Gölz (ortada) ödülünü HCE Genel Müdürü Prof. Dr. Thomas Rausch (soldan 2.) ve HCE Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Jale Tosun (solda) ile Viktor & Sigrid Dulger Vakfı temsilcisi Andreas Zühlcke'den (sağdan 2.) aldı. Doktora tezi Dr. Thomas Braunbeck (sağda) tarafından denetlenmiştir.

Resim kredisi: Heidelberg Üniversitesi - İletişim ve Pazarlama (Fotoğraf: Philipp Rothe)

Diğer destekler

ProMinent Haber Bülteni - en son haberler, tam size göre! Şimdi üye Ol