Bira üretimi prosesi için modern teknoloji
Lezzetli bira istiyorsanız saf suyun olmaması bir felakettir. Bu yüzden Welde suyu kendi kuyularından temin ediyor. Geleneksel bira fabrikası, mayalama ve proses suyunu dezenfekte etmek için klor dioksit kullanıyor.
Temiz mayalama suyu, bakterisiz şişeler, güvenilir soğutma
Temiz mayalama suyu, bakterisiz şişeler, güvenilir soğutma: Almanya'nın Plankstadt bölgesindeki Weldebräu gibi bira fabrikaları için bunların üçü de kilit öneme sahiptir. Bu günlerde, 18. yüzyılda “Zum grünen Laub” adıyla kurulan aile şirketi muhtelif biralar ve bira karışımları üretmektedir. Su parametrelerinin, bira üretimi prosesi yoluyla sürekli olarak izlenip düzenlenmesi gerekmektedir, bu yüzden akıllı ölçüm ve kontrol teknolojisi kilit bir rol oynar.
Welde, içeceklerini üretmek için suyu kendi kuyularından temin ediyor. Bira fabrikası, kuyu suyunun mükemmel kalitesini koruyup belgelemek zorundadır. Saf kuyu suyunun yanında, (ör. maltın soğutulması için) güvenilir soğutma da Weldebräu için olmazsa olmazdır. Şirketin bu soğutma prosesini sağlaması ve soğutma kulesinin kontaminasyona karşı koruması gerekir. Kontaminasyona karşı korumak, şişeleme prosesinde de önemlidir, çünkü şişelerde bakteri olmamalıdır.
Kuyu bölgesinde, boru tesisatı ve tank arasında kurulu bir klor dioksit sistemi vardır. Klor dioksit bu şekilde kuyu suyunun hacimle orantılı bir şekilde dezenfeksiyonu amacıyla kullanılır ve 50 ila 10.000 m3 arasında suyu arıtmak üzere tasarlanmıştır. Sensörler, 0,4 ppm (milyonda bir) klor dioksit konsantrasyonunun doğru olup olmadığını izler.
Kilit veriler
- Şirket: Weldebräu GmbH & Co. KG, Plankstadt, Almanya
- Sektör: bölgesel bira fabrikası
- Kuruluş yılı 1752: bira fabrikası şu anda kurucu ailenin 9. jenerasyonu tarafından işletilmektedir
- Ciro: on milyon euro (bu da yaklaşık bir milyon litre bira veya üç milyon adet 0,33 l şişe demek)
- 17 farklı türde bira: Welde No.1, Naturradler (doğal lager ve limonata karışımı), Weizen (buğday birası), alkolsüz Weizen, farklı butik biralar vb.
- ProMinent ile mesafe: 7,4 kilometre
- Kullanılan ProMinent ürünleri: klor dioksit sistemleri, dozaj ve kontrol teknolojisi, kayış yağlama için dozaj teknolojisi
Temiz kuyu suyu
Weldebräu, kuyu suyunu ProMinent teknolojisini kullanarak kolayca arıtmaktadır. Kuyu bölgesinde, boru tesisatı ve tank arasında kurulu bir klor dioksit sistemi vardır. Klor dioksit bu şekilde kuyu suyunun hacimle orantılı bir şekilde dezenfeksiyonu amacıyla kullanılır ve 50 ila 10.000 m3 arasında suyu arıtmak üzere tasarlanmıştır. Sensörler, 0,4 ppm (milyonda bir) klor dioksit konsantrasyonunun doğru olup olmadığını izler.
Güvenilir soğutma
Soğutma suyuna inhibitör ve biositlerin dozajlanması yoluyla ve filtreler kullanılarak, Plankstadt'yaki bira fabrikası soğutma kulesini korozyon, çökelti ve biyolojik madde çoğalmasına karşı korumaktadır. Kontrol birimi iletkenliği sürekli olarak izlemekte ve bu amaçla biyosit dozajını kontrol etmektedir. Solenoid dozaj pompaları, burada da sürekli ve hassas dozaj sağlar.
Bakterisiz şişeler
Weldebräu, şişe yıkama makinesinde de klor dioksit kullanmaktadır. 2 ppm klor dioksit seviyelerine kadar ölçülen değere bağlı dozajlama sayesinde bakterisiz şişeler elde edilir. Sensörler, şişe yıkama makinesinin su banyosunda hassas klor dioksit içeriğini sürekli olarak izler. Kontrol birimi sayesinde, ölçülen değerler işlenir ve pompalar kontrol edilir. Şişelerin temizlenmesi sebebiyle ortaya çıkan atık su, arıtılıp yıkama suyu olarak tekrar kullanılır.
- ProMinent’ın akıllı ölçüm ve kontrol teknolojisi, gerekli mayalama ve proses suyu kalitesi ile uyumu sağlar
- Klor dioksit kullanarak hacimle orantılı kuyu suyu sayesinde, içecek üretimi için saf mayalama suyu
- Güvenilir soğutma işlemi soğutma suyuna inhibitör ve biyosit dozajlanarak ve filtre kullanılarak sağlanır
- Bakterisiz şişeler ise şişe yıkama suyunun klor dioksit ile arıtılması yoluyla sağlanır
“ProMinent'i nadiren aramaya ihtiyaç duymamız onların iyi bir iş ortağı olduğunun kanıtı. Ürünler, sorunsuz ve güvenilir bir şekilde çalışıyor ve çok az bakıma ihtiyaç duyuyor.“ « - Stephan Dück, şef biracı ve bira garsonu, Welde bira fabrikası
Kullanılan ürünler - Bira üretimi prosesi için modern teknoloji
Bizimle iletişime geçebilirsiniz
Hüseyin Kahraman
Genel Müdür, ProMinent Dozaj Teknikleri Limited Şirketi
»Ekibim ve ben size her zaman yardımcı olabiliriz. Bize başvurabilirsiniz.«
İstek gönder
Formu kapat