Eğlenceli kayak sonrası bira için modern mayalama teknolojisi
Alplerde dağcılık ve kayak yapmak; bunlar Avusturya’nın Zillertal bölgesinde turistik iki ana faaliyettir. Ancak Zell bölgesinde son derece modern bira tesisine sahip Tirol’un en eski şahsi bira işletmesinin bulunduğunu biliyor muydunuz?
Turizm için bira üretimi
Yaklaşık 1.800 nüfusa sahip Zell am Ziller, arabayla Innsbruck’tan neredeyse bir saat uzaklıktadır. Orada 1500 yılında Tirol’un en eski bira tesisi kurulmuştur, şimdiki adı ise Zillertaler Bier GmbH’dır. Şirket kendisini bugünlerde bölgesel bir bira fabrikası olarak görür ve 100 kilometre uzaklığa kadar bira tedarik eder. 60.000 hektolitrelik satışının yüzde 85’i gastronomiye gider, üçte ikisi fıçıya, üçte biri ise depozitolu şişelere doldurulur. Bölge turizmden kazanır ve özellikle Aralık ile Nisan arasındaki aylarda kayak ve snowboard severleri Zillertal Alplerine akın eder. Zillertaler Bier GmbH da o zamanlarda yıllık satışının yaklaşık yüzde 55’ini gerçekleştirir.
Temel veriler
- Yıllık yaklaşık 60.000 hl bira üretimi
- Mayalama suyu: Kristal berraklığında kaynak suyu
- CIP dağıtıcısı sayesinde konforlu, tam otomatik temizlik
- Yeni tam otomatik bira fabrikası, eski bira tesisine kıyasla soğuk malt anlamında yüzde 30’un üzerinde sıcaklıktan ve yüzde 34’ün üzerinde elektrikten tasarruf ediyor
Güçlü ortaklar, etkili teknoloji
Tirol’lü şirket 2013 yılının ortasından beri sadece, yapımı büyük ölçüde Neutraubling kökenli Alman Krones AG tarafından üstlenilen, yeni yapım Steinecker bira tesisinde bira üretmektedir.
Burada, mayalama işleminde termik enerjinin geri dönüşümü ile enerji tasarruflu mayalama odak noktasındadır. Krones Steinecker tarafından geliştirilen EquiTherm yöntemi, mayşeleme sırasında oluşan ısı ihtiyacını malt soğutumundan elde edilen fazla sıcaklık ile kombine eder ve böylece bira tesisinde etkili enerji kullanımını ve birincil enerji ihtiyacının önemli derecede azaltılmasını sağlar.
Tanınmış Krones AG’nin uzun yıllara dayanan ortağı olarak ProMinent GmbH da mayalama teknolojisinde ve böylelikle nihai ürünlerin optimum kalitesinde katkıda bulunur. Heidelbergli uzmanlar, karıştırma mekanizması dahil iki hazneli bir hazırlık istasyonu ve Krones’in isteğine göre iki standartlaştırılmış dozlama istasyonu gönderdi. Bu tesisler, entegre damlama kablı duvar montajı için konsol olarak tasarlanmıştır ve Sigma/ 2 temel tipi sağlam, motorlu membranlı dozajlama pompası ile donatılmıştır. Pompalar strok uzunluğu üzerinden manuel olarak ayarlanabilir ve 10 bar’lık karşı basınçta 130 l/s’lik maksimum bir taşıma gücü için tasarlanmıştır. Optik sinyalli ve aşırı yüke karşı korumaya yönelik entegre taşırma valfi ile patentli çok katmanlı emniyet membranı sayesinde oldukça yüksek bir işlem güvenliği temin ederler.
Her damağa uygun bira
Manuel faaliyetlerin şerbetçi otu taneciklerinin serilmesi ve laboratuvar çalışmaları ile sınırlı kaldığı Zillertaler Bier GmbH’nın tam otomatikleştirilmiş bira tesisi günde on mayalama işlemi gerçekleştirir. Orada şimdi on çeşit bira mayalanır ve onlardan 13 farklı bira çeşidi ve bira karışımları üretilir, aralarında pilsen, buğday birası, koyu buğday birası, Marzen, kahverengi ve siyah bira bulunur. Bu durumda turistler ve susamış sporcular, kayak sonrası eğlencede kendilerine tek bir soru sorar: Acaba hangisini alsam? Öyleyse: Şerefe!
Bizimle iletişime geçebilirsiniz
Hüseyin Kahraman
Genel Müdür, ProMinent Dozaj Teknikleri Limited Şirketi
»Ekibim ve ben size her zaman yardımcı olabiliriz. Bize başvurabilirsiniz.«
İstek gönder
Formu kapat